Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

Egyéb praktikáim

Vannak olyan kipróbált praktikáim, melyek nem kifejezetten főzéssel kapcsolatosak, ám szívesen megosztom bárkivel. Ha nekem bevált, hátha másnak is jól jön! :) Ezeket gyűjtöm össze ide. (Többnyire nem saját felfedezések, de a forrást nem mindig tudom megjelölni, ezért előre is bocsánat!)

1. Régen hallottam, de csak most hasznosítottam ezt az ötletet: a porszívó filterjére (ha több van benne, akkor ott, ahol utolsóként távozik a levegő) kedvenc illóolajunkból cseppentsünk pár cseppet. Már hatodszorra veszem elő Bertát, de ahogy bekapcsolom, egyből érezhető a jázmin illat!

2. Felesleges drágán megvenni a nagyon menő tengervizes orrspray-t (ráadásul a hajtógáz miatt nem túl környezetbarát), mikor mi is elkészíthetjük. Egy tiszta pumpás flakonra van szükségünk (nekem volt egy régi Tantum Verde-s, még az "előző" korszakomból), valamint a lehető legegyszerűbb tengeri sóra, amit nem pároltak és nem kezeltek semmivel. 3 dl tisztított vizet felmelegítünk és 1 kiskanállal rakunk bele a sóból. Megvárjuk, míg teljesen feloldódik és a flakonba töltve már fújhatjuk is orrba-szájba. :))) Fokozhatjuk a vírusölő hatást pl. 1 csepp grapefruitmag cseppel, vagy 0,5 dl olívaolajba tegyünk 1 csepp oregano és/vagy kakukkfű olajat (ezek nagyon tömények tisztán) és az olívaolajos elegyből cseppentsünk a flakonunkba.

3. Testápolóként sima kókuszzsírt ajánlok, amibe szintén cseppenthetünk a kedvenc illóolajunkból. Ha bírjuk a sheavajat, a kettőt összemelegítve nagyszerű elegyet csinálhatunk. Egyszerre csak keveset, 1-2 dl-t, hogy biztosan elfogyjon, mielőtt megromlana!

4. Már hosszú ideje nem költök pénzt öblítőre. Nyugodtan próbáld ki, hogy 0,5 dl 20 %-os ecetet teszel az öblítő helyére, amibe még cseppentesz 1-2-t a kedvenc illóolajadból! Még ha ez utóbbi el is marad, akkor sem lesz a ruháknak ecetszaga! Viszont káros vegyszerek sem, amik a bőröddel folyamatosan érintkezve felszívódnának. :)