Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2014. április 7., hétfő

Jó páros: cukkini és máj

Ha gyakran olvasod a receptjeimet, már tudhatod, hogy szeretem egymásra rétegezni az alapanyagokat. Valahogy vonzódom a tornyokhoz! :)
Mennyivel gusztusosabb így, mintha csak egymás mellé szórjuk a tányéron az alkotórészeket, nem? A tálalógyűrű (vagy szép nagy fánkszaggató!!) nagy segítség ebben az esetben.

Az egyik alkotórész most (is) a mélyhűtőből bukkant elő: fagyasztott, resztelt máj volt, amit felmelegítve jobbnak láttam inkább leturmixolni.
Két zsenge cukkinit meghámoztam, uborkaszeletelővel legyalultam, besóztam és kevés zöldfűszerrel fűszereztem. {Itt adhatjuk meg az étel karakterét, hiszen a cukkini sokféle fűszert elbír és attól függően, hogy mit használunk, más-más ízvilágot tudunk alkotni. Tehát lehet kaporral, medvehagymával, bazsalikommal, petrezselyemmel, snidlinggel vagy kakukkfűvel fűszerezni.}
Kevés zsiradékon néhány perc alatt átsütöttem a cukkinikarikákat, majd a "májkrémmel" rétegeztem, végül a gyűrűt óvatosan lehúztam. Nagyon finom, harmonikus ízvilágú étel született belőle! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése