Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2016. május 29., vasárnap

Bundázott bodzavirág

Régóta terveztem, hogy kipróbálom az étrendünknek megfelelő bundában sült bodzavirágot. Most sikerült és nagyon finom lett.
Gyűjtsünk be néhány (személyenként 2-3 db) bodzavirágot a szárával együtt! Lényeges, hogy megfelelő időben szedjük, mikor már minden kis fehér virágocska kinyílt, de még nem kezdett el hervadni. (Valamint persze az is lényeges, hogy forgalmas úttól távol eső helyen szedjük!)Hazaérve rögtön álljunk is neki! Megmossuk, szűrőben lecsepegtetjük. Ha túl nagyok, ketté is vehetjük őket.
2 tojást felütünk, leheletnyi sóval és kevés édesítővel (én most stevia port használtam), valamint vanília porral jól elkeverjük. 2 kanál kókuszkrémet is adunk hozzá, majd annyi lisztet (vagy lisztkeverekét pl. amarant + cirok + útifűmaghéj), hogy jó krémes legyen. Ezt lazítjuk egy kis buborékos ásványvízzel. Serpenyőben olajat hevítünk, a bodzavirágokat a száruknál fogva egyenként belemártjuk a tésztába és 1-2 perc alatt arany színűre sütjük mindkét oldalát. Házi (cukormentes) lekvárral vagy egyéb öntettel tálaljuk! (A szárát fogyasztás előtt levágjuk.)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése