Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2017. január 17., kedd

Farsangi fánk - pótlására

Itt a farsang, áll a bál - nálunk is, mindenki fánkot akar enni. :) Na, de hagyományos fánkot sütni liszt, tojás, tej és cukor nélkül? Ezzel még én sem próbálkozom. Inkább készítettem egy fánkszerűséget, amit könnyen "el lehet adni" a legválogatósabb gyereknek is.
Ezúttal egyben köszönetet mondanék minden olyan cégnek, vállalkozásnak, amik az utóbbi időben fantasztikus liszthelyettesítő keverékeikkel piacra léptek - nagyban megkönnyítik az életet, bár az is igaz, hogy nem minden termék megfelelő mindenkinek (sőt némelyik az alap GAPS étrendbe nem is építhető be), de érdemes kísérletezni, kinél mi válik be.
Ehhez a recepthez a Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeveréket használtam fel.
Kockára vágott (már megsütött, de hideg) sütőtökből jó két maroknyit tettem egy edénybe (megint nem mértem semmit, bocs), egy negyed biocitrom levét és reszelt héját tettem hozzá, 1 ek. kókuszkrémet, egy pici (kb. 0,5 dl) vizet és egy ek. hidegen sajtolt repceolajat. Botmixerrel pürésítettem és ehhez adtam 4 púpos ek. lisztkeveréket. Jól elkevertem, muffin papírba tettem kisebb, teniszlabdányi gombócokat és előmelegített sütőben (175 fokon) 20-25 percig sütöttem. Hagytam kihűlni, majd megkóstolva meglepődtem: jééé, hát ez tiszta fánkjellegű lett! Éljen! :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése