Hozzávalók 2 személyre:
1 nagyobb padlizsán
lecsó
3 szelet szalonna
só, zsiradék
A padlizsánt megmosom, és fél centi vastag karikákra vágom héjastól. (Vannak olyan fajták, amiket hiába sütünk meg, nem kellemes megenni a héját, akkor ezt fogyasztáskor levágjuk, de ne sütés előtt, mert ez tartja össze a szeleteket!) Kicsit besózom, félreteszem. A szalonnából 2x2 cm-es kockákat vágok, serpenyőben ropogósra sütöm, a kisült zsírt felfogom egy kis tálba. A pörcöt félrerakom. A padlizsán szeletek mindkét oldalát megsütöm fedő alatt, hogy jól megpuhuljon és közben mindig csak annyi kisült zsírt teszek alá, amennyi ahhoz kell, hogy ne égjen le. Egyébként több decit beinna! :) (Ínyencek közben fűszerezhetik olaszos fűszerekkel.)
Amikor megsült az első adag, kiszedem tányérra, letakarom, majd jöhet a többi - egyszerre úgy sem lehet kisütni, nem fér bele a serpenyőbe!
A lecsót felmelegítem (saját, télire eltett lecsót használtam, ennek híján lehet frissen is készíteni), majd összeállítom a tányéron a tornyot: egy szelet padlizsán, kevés lecsó + egy kis szalonna - így rétegezhető, amíg még meg áll a torony.
Ne sokat teketóriázzunk - gyorsan együk meg! :)
(Előételnek, vacsorának is megteszi.)
Nagyon guszta. :)
VálaszTörlés