Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2016. május 12., csütörtök

Avokádó bundában

Imádjuk az avokádót, de eddig valahogy nem nagyon gondoltam rá másképp, mint krém és saláta alapanyagra. Na, jó: egyszer már igen, itt.
Most megint futólag láttam egy külföldi oldalon, ahogy bepanírozta és megsütötte a szakács az avokádószeleteket. A napokban épp jól el vagyunk látva ezzel a gyümölccsel (zöldséggel?), úgyhogy gondoltam, kipróbálom! Nagyon jól sikerült, ajánlom mindenkinek.


Nagyon egyszerű elkészíteni. A sütőt előmelegítjük legalább 200 fokra. A majdnem teljesen érett (puha) avokádót meghámozzuk, a magját kiszedjük és negyedeljük. (Ha nagyobb, akkor nyolcadoljuk.)

Megsózzuk és citromlével gyengén meglocsoljuk. Ízlés szerint borsozhatjuk és/vagy fokhagymaporral fűszerezhetjük. A bundája a következőkből áll: barna rizsliszt + cirokliszt, tojás, köleskása


Egy sütőlapot vékonyan bekenünk olajjal, ráfektetjük a bundázott szeleteket és a forró sütőbe tesszük. 5-6 perc múlva megforgatjuk őket és még pár percig sütjük. Házi majonézzel vagy egyéb szósszal kínáljuk a kívül ropogós, belül krémes finomságot! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése