A reggeli rohanásban készítettem elő az ebédet, amit termoszban szállítok mindig az oktatási intézménybe a Delikvenssel együtt. :) A kolbászt természetesen nem most töltöttem, hanem disznóvágáskor kb. 3 kg darált húst lecsíptem a hagyományos kolbásznak valóból és a magam elgondolása alapján fűszereztem. Sóztam, reszelt biocitrom héjával, reszelt gyömbérrel, kevés fehér borssal, kurkumával, curryvel, szerecsendióval fűszereztem, alaposan összedolgoztam és kedves barátunk pedig betöltötte az előkészített bélbe. Adagonként lefagyasztottam, így ha gusztusunk támad rá, csak előkapom, 20 perc alatt átsül kis lángon.
Ami zsír és szaft kisült belőle, jól hasznosult most az apróra vágott medvehagyma és spenótlevél keverék alatt, amire még egy kevés fokhagymaport és szerecsendiót tettem. Ennek 2 perc kellett csak.
A gyömbér + citrom nagyon elegáns ízt ad:):)
VálaszTörlésKöszönöm, ez így van! :)
Törlés