1.kép: Kecskegida combja és a fűszerek (petrezselyem, snidling, kakukkfű, rozmaring, tárkony, izsóp, fokhagyma, biocitrom kisujjnyi héja és kevés leve, fűszersó)
2. kép: A bepácolt gidacomb (a felsorolt fűszereket apróra vágtam, mozsárban összetörtem, 2 dl olíva olajjal elkevertem, majd a húsba masszíroztam) kevés libazsírral és vízzel meglocsolva, lefedve a hideg sütőbe toltam, majd 175 fokon 2 órát sütöttem.
3. kép: A megsült gidacomb fogyasztható állapotban (párolt zöldséggel, vagy diétán kívül pirított újkrumplival, salátával)
Sok mindent ettem már, de a kecske kimaradt. A képen nagyon guszta, s biztos nagyon finom is. Bár én nem diétázom, nekem az újkrumpli mellé a zöldség és a saláta is jöhet. Kedvet kaptam hozzá.
VálaszTörlésÖrülök! :) A kecskegida húsa leginkább talán a bárányéhoz hasonlítható, bár annál kissé édeskésebb. (Ezért is jó hozzá a citrom héja és leve.) Remélem, sikerül hamarosan megkóstolnod! :))
VálaszTörlés