A jó hosszú cím után röviden megpróbálom összefoglalni az elkészítést.
A hús lehetne akármilyen, de ez most kecskének bordája. Besóztam, borsoztam és olívaolajjal elkevert medvehagymás krémmel kentem meg. Lefedve 2 órát sütöttem.
A zöldbabot megpároltam kevés sós vízben, a végén apróra vágott kaporral szórtam meg. A hamis krumplipüré karfiolból készült. :) A zöldséget rózsáira szedve sós, őrölt köményes vízben megfőztem. A feléből egy másik étel készült (amit majd posztolok), a másik felét leturmixoltam 1-1 ek. kókuszzsírral és -krémmel, majd reszelt szerecsendió adta meg a krumplipüré-jelleget. :)
A nemzeti saláta a színei miatt kapta persze a nevét (meg a kokárda jellege miatt- elvégre közeledik márc.15.), de a hozzávalók nem hazaiak... :(
Rukkola, reszelt sörretek, újhagyma és paprika darabok öntettel, mely Jamie Flavour Shaker-jében készült: petrezselyem, só, olívaolaj, citromlé. Csodásan krémes öntet lesz belőle...
Guszta ez az akármi. Én szeretem a dolgokat a nevén nevezni. Ha pédául az étel kecskehúsból készült, miért nem lehet azt írni? Miért hamis krumplipüré, ha az karfiol?
VálaszTörlésA medvehagymás krémet Te készítetted? Vagy lehet kapni? Én még nem láttam.
A piros-fehér-zöld kombinácíó szellemes. Tényleg már csak 12 nap nemzeti ünnepünkig.
Kedves Hobbychef!
TörlésMint a címében is olvashatod, ez egy speciális blog. Beteg és/vagy problémás gyerekek szüleinek próbálok ötleteket adni egy speciális diétában. A leírásban ott van, hogy kecskehúsból van a borda, de el lehet készíteni disznó- vagy marhahúsból is.
A krumpli nem megengedett a diétában, de sok szülőnek gondot okoz, hogy mivel helyettesítse, ezért írtam így.
A medvehagymás krémet én készítettem. Sóval daráltam le és olívaolajjal kevertem össze, üvegben is raktam el, illetve egy részét lefagyasztottam.
Köszönöm észrevételeidet!
Üdv:
J.
Fontos az a hamis krumplipüré... vasárnapjaink alapja és öröme:) Jól néz ki minden.
VálaszTörlésKöszi! :)
Törlés