Ha elég zsíros a hús, nem kell hozzá külön szalonnát darálni. (Ha van idegzetünk, akár kétszer is átdarálhatjuk az alapanyagot.) A fűszerezést mindenkinek magának kell kiokoskodnia, sajnos közben kóstolgatni sem lehet (nem ajánlatos sem a nyers disznó-, sem a baromfihúst!), inkább azt ajánlom a gyakorlatlanoknak, hogy mikor úgy érzik, kész a fűszerezés, vegyenek ki egy kis gombócnyit, süssék meg és úgy kóstolják meg! Kolbásztöltőt lehet vásárolni is, vagy kölcsönkérni a rokonságból, szomszédból.... A belet langyos vízbe kell áztatni, aztán már indulhat is a móka. Az én fűszereim a következők voltak: sült hagyma, fokhagymapép, himalája só, reszelt gyömbér, reszelt (bio)citromhéj, fehér bors, őrölt kömény, őrölt koriander, kurkuma.
A párolt káposztát nagyon egyszerű elkészíteni: kevés zsiradékon hagymát fonnyasztunk, rá a vékonyra szelt káposzta, só, őrölt kömény, kevés bors és víz. Fedő alatt puhítjuk és a végén kerül bele a méz, a kókuszecet (almaecet is jó!), illetve a külön megpárolt gesztenye.
Így együtt nagyon finom ízhatású ebéd lett! :)
Így együtt nagyon finom ízhatású ebéd lett! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése