Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2014. június 30., hétfő

Tökéletes nyári ebéd: málnakrémleves, grillezett nyakpecsenye cukkinivel

Természetesen a "tökéletes" jelző erősen szubjektív a címben, talán ki kellene egészíteni azzal: nálunk. :) Vasárnap ide vagy oda, most kihagytam a szokásos húslevest és szinte mindent a teraszon csináltam, tekintettel a nagy melegre. 

A nyakpecsenyét nem túl vékonyan felszeleteltem és saját készítésű pácba raktam, amiben a következő volt: (bio, hidegen sajtolt) napraforgó és olívaolaj, őrölt kömény, fokhagymapor, házi paprikakrém, kapribogyó és annak ecetes leve, só, bors. Ezzel alaposan meglocsoltam a húst és félreraktam. A cukkinit felszeleteltem és picit besóztam. 
Közben a leveshez két nagy marék málnát megmostam, 1 dl vízzel pépesítettem, majd szűrőn átpasszíroztam, hogy a magok ne kerüljenek bele. Volt egy fél ízetlen sárgadinnyém, ezt meghámoztam, felkockáztam és a málnavelővel együtt került a turmixba. Tettem még bele 3 ek. kókuszkrémet, kevés vizet, késhegynyi vaníliaport és őrölt gyömbért, egy evőkanál mézet. Magas fokozaton krémesítettem és ment a hűtőbe tálalásig.
Az elektromos grillen először a hússzeleteket kezdtem el sütni, majd félbe vágott hagymát raktam mellé, végül a legvégén a cukkinit - ennek tényleg csak pár perc kellett. Amíg a sütögetés zajlott, bekanalaztuk a hideg málnakrémlevest (pirított mandula vagy kesudió finom levesbetétnek!!), majd mindenki megelégedésére a másodikat is. :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése