Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2015. február 3., kedd

Tökös pontypástétom

Tudom, hogy:
1. - nem minden szülő olyan szerencsés, mint én ;) - abból a szempontból, hogy a gyereke mindent megeszik, amit készít neki;
2. - a legtöbb gyerek pont a halat utálja, amiből pedig legalább egy héten kétszer kellene fogyasztani.
Így jött az ötlet, hogy megpróbálok egy kicsit "fogyaszthatóbb" halételt kitalálni.
Ez most pontyból készült (legjobb a szabad vízből, ismerős horgász által kifogott, friss ponty, de bármilyen más - lehetőleg nem tenyésztett hal is megteszi), három szeletet sóztam be, és állni hagytam kicsit. Kevés fokhagymával fűszereztem és olíva olajon pár perc alatt mindkét oldalát megsütöttem. Hagytam kihűlni, majd az ujjaimmal szépen szétmorzsolgatva minden szálkát kiszedtem belőle. Mivel maradék sült tök figyelgetett a hűtőben, ezért azzal házasítottam a halhúst. Nem kell sok, kb. 10 dkg volt, amit összevágtam. A két fő összetevő keveredése után (nem használtam botmixert, mert most rusztikusabb állagot szerettem volna, de lehet akár simára turmixolni is) jöhet egy kis fűszerezés, mindenkinek ízlése szerint. Egy kicsit megsóztam, citromlevet és reszelt citromhéjat adtam hozzá, egy kis curryport, kurkumát, őrölt koriandert, leheletnyi gyömbért - így lett egy kis kellemes, keleti beütése. :)
Tálalógyűrűbe kanalaztam, lenyomkodtam és szépen feldíszítettem koktélparadicsommal és friss bazsalikommal. Nem volt rá panasz, hamar eltűnt a tányérról. :)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése