Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2010. június 5., szombat

Pöttyös husi (zöldség)csíkokkal

Trendi kaja, amennyiben most divat a pöttyös és a csíkos! :) Kicsit hosszadalmas az elkészítése, de egyszerű.
Egy szép darab fehérpecsenyét (marha-alkatrész!) találtam még a mélyhűtőben, ezt speciális hústű segítségével megtűzdeltem szalonna-, sárgarépa- és cukkínicsíkokkal. (Ezek adják majd a pöttyöket, mikor felszeleteljük a húst.) Kívülről kevés mustárral, sóval és olívaolajjal kentem be, majd minden oldalát átpirítottam serpenyőben. Ezután sütőedénybe raktam néhány csík szalonnával, öntöttem rá 2 dl vizet, és fedő alatt egy babérlevél, borsikafű és kömény társaságában 2 órát töltött a 170°-os sütőben. (Közben néha azért ránéztem és forgattam a lében.)
A maradék zöldséget vékony csíkokra vágtam, sóztam és fél fej hagymával együtt a serpenyőben kevés olívaolajon roppanósra sütöttem. Fogyasztás előtt a húst a szaftjával meglocsoltam, ez a fotózás után történt! :) Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Speciális hústű? Gyakorlatilag befecskendezed?

    VálaszTörlés
  2. Befecskendezni? Ez is jó ötlet, de ezt spékelő- vagy tűzdelőtűnek hívják, van egy vájata, amibe vékony csíkokra vágott szalonnát (vagy mást) belecsúsztatsz és mikor beledöfted a húsba, a tű kihúzásakor a csík benne marad! :) Elég szakszerű?
    http://www.hannafuszer.hu/images/termekek/spekelotu_tescoma.jpg

    VálaszTörlés