Az elkészítés menete a következő volt. Összekockáztam a hájat, 2dl vizet öntöttem rá és elkezdtem kis lángon kisütni. Közben 1 szép nagy padlizsánt félbe, majd szeletekre vágtam, megsóztam, némi paprikaszelet társaságában kevés kacsazsíron puhára pároltam.
Mikor a töpörtyű készen volt, kihalásztam, megsóztam és próbáltam nem befalni mindet egyszerre. A kisült zsírt picit megsóztam, a lángot teljesen levéve beleraktam a libamájdarabokat és fedő alatt épp csak bugyborékoltatva nagyon lassan sütöttem.
A rókagombát megtisztítottam, a nagyobbakat 4-be, a kisebbeket félbevágtam. A kacsazsírból 2 evőkanálnyit kiloptam, rajta egy fej hagymát apróra vágva megpároltam, közbe sóztam. Kevés friss kakukkfű levélkét és a gombát hozzáadtam és k. 5 perc alatt készre pároltam. Tálalásnál a padlizsánszeleteket friss reszelt répával és csírákkal szórtam meg, mellé tettem a libamájszeleteket és rókagombás ragut.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése