Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2011. szeptember 3., szombat

Szülinapi torta (liszt- és tejmentes)

Újra eljött a nagy nap és én tortagyártásba fogtam. Kicsit nagy arccal azt gondoltam, hogy az idei Ország Tortáját simán átkonvertálom nekünk megfelelővé. Hát nem igazán úgy lett... Legfőképp azért, mivel se barackom, se baracklekvárom nem maradt a nagy napra. :( Anélkül pedig nehéz barackos tortát készíteni.
No, improvizáltam (mint mindig) és azért egész ehető lett. De még egyszer nem állok neki méricskélés nélkül - erre most szavamat adom! :-)
Az alap kókuszkrémes köleskása volt, amit valódi bourbon vaníliával és reszelt citromhéjjal ízesítettem. 4 tojást kettéválasztottam, a sárgáját és a fehérjét is külön habbá vertem, majd összekevertem a köles 2/3-ával és egy kevés gesztenye liszttel. Egy órát sütöttem 160 fokon egy maciformában. Sajna, eléggé összeesett miután kihűlt, kissé sült tejbedara jellege lett. :-) De aztán ketté tudtam vágni és megtölteni a krémmel. A maradék 1/3-ad köleskásához még kókuszkrémet és fagyasztott málnaszemeket adtam, kevés mézzel édesítettem, majd 3 beáztatott, kicsavart, meglangyosított zselatinlapot kevertem bele.
Egy éjszakát hűtőben pihent, aztán másnap a kispajtásokkal szépen befalták. Szóval nem lett olyan rossz.... :)
Boldog szülinapot Kicsim!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése