Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2012. január 17., kedd

Zsályás májával töltött nyúlfilé

Friss nyúlfiléhez kerestem receptet, meg is találtam a kiindulópontot a jokaja.hu -n. Szokásomhoz híven ezen is változtattam, mert a zsálya nagyon kívánkozott ebbe a fogásba.
A filéket tehát leoperáltam a gerincről, rajtahagyva még azt a nagyobb, csont nélküli húslapot is, ami a nyúl hasi részét fedi. (Mittudomén mi a szakneve...)
A májat késsel elkapartam, valamint hozzátettem a nyúlháj egy részét is (jó kövér, téli nyulak voltak), azt is elkaparva. Csak só, kevés bors, leheletnyi fokhagymapor és bőven zsálya ment bele, igaz, most nem a frissből, hanem a morzsolt-szárítottból.
A filéket óvatosan szétnyitottam, gyengén besóztam, majd (cukormentes) mustárral kentem be vékonyan. Erre került a "májkrém". Feltekertem és szalonnaszeletek társaságában jól záródó sütőedénybe tettem. (Előtte még löttyintettem rá kevés fehérbort.) Nem kötöztem, tűzdeltem össze, szépen egyben maradt!
És igen, a 75-80°-os sütőbe került nálam is, 3 órán keresztül sült.
Nagyon finom, nedvdús maradt az egyébként könnyen kiszáradó filé és a máj is fantasztikusan krémes lett! Ez a lassú sütés nagyon jól bevált, más alapanyaggal is ki fogom próbálni!

3 megjegyzés:

 1. Gratula, nagyon finom nyúlételt sötöttél.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon-nagyon ugyes vagy.Az osszes kepen nagyon guszta minden. Puszi:Judit, Csongi,:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó, hogy megtaláltál! Írhatnál rendes emailt vagy üzit is! :)))

   Törlés