Friss nyúlfiléhez kerestem receptet, meg is találtam egy weboldalon, aminek közzétételét nem támogatja ez a webszerkesztő. Szokásomhoz híven ezen is változtattam, mert a zsálya nagyon kívánkozott ebbe a fogásba.
A filéket tehát leoperáltam a gerincről, rajtahagyva még azt a nagyobb, csont nélküli húslapot is, ami a nyúl hasi részét fedi. A májat késsel elkapartam, valamint hozzátettem a nyúlháj egy részét is (jó kövér, téli nyulak voltak), azt is elkaparva. Csak só, kevés bors, leheletnyi fokhagymapor és bőven zsálya ment bele, igaz, most nem a frissből, hanem a morzsolt-szárítottból.
A filéket óvatosan szétnyitottam, gyengén besóztam, majd (cukormentes) mustárral kentem be vékonyan. Erre került a "májkrém". Feltekertem és szalonnaszeletek társaságában jól záródó sütőedénybe tettem. (Előtte még löttyintettem rá kevés fehérbort.) Nem kötöztem, tűzdeltem össze, szépen egyben maradt!És igen, a 75-80°-os sütőbe került nálam is, 3 órán keresztül sült.
Nagyon finom, nedvdús maradt az egyébként könnyen kiszáradó filé és a máj is fantasztikusan krémes lett! Ez a lassú sütés nagyon jól bevált, más alapanyaggal is ki fogom próbálni!
Gratula, nagyon finom nyúlételt sötöttél.
VálaszTörlésNagyon-nagyon ugyes vagy.Az osszes kepen nagyon guszta minden. Puszi:Judit, Csongi,:)
VálaszTörlésDe jó, hogy megtaláltál! Írhatnál rendes emailt vagy üzit is! :)))
Törlés