Szóval a linkelt receptben minden részletesen le vagyon írva, én most csak a változtatásokat közlöm.
- Bio szürkemarha lábszárából készült, ami nem tett neki rosszat.- A megszóratás gesztenyeliszttel történt.
- Tettem hozzá 1 marék karikára vágott szárzellert is.
- És most jön a legdurvább része (Boeuf bourguignon rajongók ne figyeljenek ide!): főzés közben derült ki, hogy nem lesz 3-4 órám a sütőben való sütögetésre, úgyhogy kuktába került az egész átpirított cucc, [húsostul, levesestül, vörösborostul] és 1 óra alatt készre sikeredett.
- Közben még póréhagymát (!) és gombát is pirítottam kevés vajban, de lehet olívaolajban v. kókuszzsírban is, ha valaki teljesen ki szeretné zárni a kazeint {tejfehérje}.
Borzasztó finom lett!!!!!!!
Én nem vagyok bio hívő, bár lehet hogy a bio egészségesebb, mint a normál kaja (szerintem sok szélhámos visszaél ezzel a divatmániával, s a multinál, s biopiacokon látott bio termékek sokkal kevésbé étvágygerjesztőek, vonzóak, mint a nem bio társaik, a jóval magasabb ár miatt sem igazán csábítanak vásárlásra), a Te ételed gusztának tűnik.
VálaszTörlésHa neked ízlik, s boldoggá tesz, egészségedre.
Kedves Hobbychef, ennek a marhának a darabolásánál konkrétan ott voltam, láttam hogy tartja ezeket az állatokat az a kedves család, akitől vásároltam. Ezt csak szívvel és szeretettel lehet csinálni, és ez érződik is a húson!
VálaszTörlésAz, hogy valami étvágygerjesztőnek NÉZ KI, és még olcsó is, bennem sokkal inkább gyanút kelt. Nem gondolod, hogy a "nem-bio" cuccokkal épp úgy, ha nem jobban átvághatóak vagyunk?? Lásd: élelmiszeripari botrányok és vacak minőségű "ételnek látszó" tárgyak...