A póréhagymát vékony karikára vágjuk és olívaolajon megfonnyasztjuk. Sózzuk és kevés vizet aláöntve, fedő alatt megpároljuk. Kb. 10 perc alatt kellően megpuhulnak a karikák, ezután kissé barnásra pirítjuk (ha kell, még kevés olívaolajat önthetünk alá).
2 evőkanálnyit kiszedünk, a többit meghintjük a diétában engedélyezett valamilyen liszttel (én gesztenyelisztet használtam), majd húslevessel felengedjük. Ízlés szerint még fűszerezzük (fehér bors, őrölt kömény), majd ha felforrt, botmixerrel pépesítjük. Kevés vajjal még finomíthatjuk, azonban ez el is maradhat és a tejszín sem hiányzik belőle, nagyon finom, krémes lesz.
Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel, kis kockára vágott piros paprikával, friss reszelt répával, a félretett sült póréhagymával és szárazon megpirított tökmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése