Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2012. október 6., szombat

Karfiolleves tökmagos galuskával

Egyszerű, gyors leves, amely a paleos étkezésbe is beilleszthető.
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és 1,5 l vízben feltesszük főni. Sóval, őrölt köménnyel ízesítjük (esetleg még egy kis bio/házi ételízesítővel).
Amikor puhára főtt a zöldségünk, felét kivesszük és más ételhez használjuk fel (pl. karfiolpüré), mivel enélkül túl sűrű lenne a levesünk. Fokhagymás - paprikás rántást készítünk 1 csapott ek. kókuszliszttel és 1 csapott ek. tökmagliszttel. Hideg vízzel felengedjük, majd a karfiolhoz öntjük. 
A levesbetéthez 1 tojást megsózunk, kissé felverünk és szintén kókuszliszt és tökmagliszt keverékével keverjük ki. (Ne legyen se túl sűrű, se túl lágy!)
A levesbe szaggatjuk, még pár percig főzzük, a végén apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. 
[Nem diétázók tehetnek egy kanál tejfölt a tányérba, erre merjük  a levest, így az egész családnak könnyedén készíthetünk levest.]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése