Ezt a receptet csak futólag láttam, egy fotón (egy külföldi honlapon, amit sajnos nem mentettem el). Annyira nem bonyolult, hogy leírás nélkül is megcsináltam. Gyors, finom és egészséges!
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Egy személyre egy darab nagyobb, érett avokádót veszünk, alaposan megmossuk és héjastól kettévágjuk. (Persze, csak a magjáig tudjuk bevágni, de nem baj, mert azt egyben ki tudjuk venni.) A két fél avokádót vágott felével felfelé sütőlapra tesszük, picit megsózzuk, borsozzuk és mindkét mélyedésbe 1-1 kis jérce- (esetleg fürj-) tojást ütünk. (Ha csak nagy tojásunk van, egy tálka felett üssük fel, a fehérjének a nagy részét csorgassuk bele és csak a tojáshéjban lévő részt tegyük az avokádóba!)
Ezt is sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, illetve fokhagyma port is szórhatunk rá, vagy apróra vágott újhagymát. [Hétvégén. :)]
Betesszük a sütőbe, kb. 8-10 perc, amíg megszilárdul a fehérje. (Addig elkészítjük a reggelizés többi kellékét: tea, kávé, stb.)
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd könnyedén lehámozzuk a héját és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése