Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2013. június 5., szerda

Kakukkfüves rókagomba gesztenyés zellerpürével, rukkolás olajjal

Egy jó van ebben az esős (vacak) időben: indul a gombaszezon! Most egy kevés rókagombához (helyben: nyulicához) jutottam, ebből készítettem ezt a finomságot.


A gombát megpucoltam (kénytelen voltam megmosni, mert nagyon sáros volt), a nagyobbakat félbe vágtam. Kevés olajon snidlinget és apró kockára vágott piros színű paprikát puhítottam, majd ráraktam a gombát, a petrezselymet és a kakukkfüvet. Megsóztam és 1 evőkanál fehérbort tettem rá. Fedő alatt puhult kb. 5-6 percet, majd fedő nélkül elpárologtattam a maradék levet.
A püré nagyon egyszerű: kockára vágott zellert (és néhány karika sárgarépát - a színjavítás miatt) kevés sós, citromlés vízben megpárolunk, majd pürésítjük néhány szem főtt gesztenye kíséretében. 1-2 kiskanál kókuszkrémmel krémesebb lesz! A tetejére halmozzuk a ragut és körbelocsoljuk rukkolás olajjal.
(A rukkolát sóval összezúzzuk és olívaolajjal összekeverjük, szűrőn leszűrjük.) 


2 megjegyzés:

  1. Én csak a gombát csináltam meg, egy gyors reggelinek. Isteni volt!

    VálaszTörlés