Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2013. július 10., szerda

Fűszerkéregben sült nyúlfilé bazsalikomos padlizsántallérral

Ezt a hosszú nevű ételt majdnem tovább tart leírni, mint elkészíteni! :)
Ha valaki nyúlgerinchez jut, egyszer ki kell próbálni lefejteni a gerinc két oldaláról az ott található két kis húshengert! Igaz, nem lesz belőle óriási adag, de pár falat kedvéért is érdemes megpróbálni, annyira finom!
A filéket tehát besózzuk és tetszés szerinti fűszerkeverékbe hempergetjük. (Már írtam többször a Kotányi-féle Pizza fűszerkeverékről, amit természetesen nem csak pizzához lehet felhasználni! Nagyon finom, és csak természetes alkotórészekből áll. Ez volt a reklám helye. :))
Forró zsiradékban (olívaolajat használtam) néhány perc alatt pirosra sütjük a hengereket, majd a lángot elzárva fedő alatt pihentetjük.
Ezalatt felkarikázzuk a padlizsánt, megsózzuk (nem kell állni hagyni, meg levét leönteni!), majd apróra vágott friss bazsalikommal szórjuk meg. A húst kivesszük a serpenyőből, öntünk bele még olajat, majd a zöldségtallérok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
A húst felszeleteljük, a padlizsánnal váltakozva tányérra rakjuk. Meglocsoljuk a maradék olajjal és friss bazsalikommal díszítjük.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése