Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2014. március 11., kedd

Hamis canelloni

Itt a tavasz és én már megint bolt helyett a rétre megyek alapanyagért. :) A recept alcíme igazából ez: giz-gazzal töltött padlizsántekercsek. 
Nem is kellett messze mennem, hogy szép zöldeket találjak, ezek azok: 


Alaposan megmostam őket, majd apróra vágtam és kevés olívaolajjal meglocsoltam, így állt egy kicsit a hűtőben. Egy szép padlizsánt szintén alaposan megmostam, majd a zöldségszeletelővel hosszanti irányban felszeleteltem (kb. 1 mm vastag lapokat kaptam) és még a kezemet sem vágtam el! :) Ezeket a szép vékony szeleteket besóztam, citromlével megcsöpögtettem és szintén állni hagytam.
A töltelékhez 2 újhagymát felkarikáztam, egy kis darab (maradék) répát lereszeltem és a kevésbé szépen sikerült padlizsánszeletekkel (amit szintén apróra vágtam) kevés olívaolajon fonnyasztani kezdtem. Sóztam és hirtelen ötlettől vezérelve egy kis aszalt paradicsomot tettem hozzá, azt is összevágva. Pici vizet is öntöttem hozzá, hogy szaftos legyen. Mikor a répa megpuhult (3-4 perc), hozzáadtam a gizgazokat, azokkal már csak 1-2 percig pirítottam. A tűzről levéve 1 nyers tojást kevertem hozzá (aki nem ehet tojást, tehet bele 1 ek. útifűmaghéjat, vagy chiamagot - ez is összetartja a tölteléket) és egy ek. mandulalisztet. 
A sótól időközben megpuhultak a padlizsánszeletek, lecsöpögtettem őket és mindegyikre raktam a töltelékből, majd feltekertem.


A tekercseket kiolajozott jénaiba tettem, pár szelet szárított paradicsomot is raktam rá, megcsöpögtettem még olívaolajjal és fedő alatt 30-35 percet sütöttem.
Így önmagában is nagyon finom volt, de hedonisták tálalhatják paradicsomszósszal, nem diétázók tejföllel vagy reszelt sajttal.

 

A tekercs kettévágva
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése