Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2015. január 17., szombat

Almás-mákos expressz süti

Régen jelentkeztem már új recepttel, pedig továbbra is tartjuk a diétát, csak hát nehéz már újat hozni, én is inkább a régieket variálom. :) Na, de most, hogy szembe jött velem Hahópihe receptje, abban a pillanatban tudtam, hogy ezt átkonvertálom magunknak... - és lőn! :)
Csak fél adagot csináltam, biztos, ami biztos, de így is működik, ráadásul, mivel egy személyre készült, bőven elég volt. Az egész megvan 5 perc alatt (tényleg!) és már csak sütni kell 20-22 percig, majd még ennyit hűlni hagyni - úgyhogy tényleg expressz! :) [És csak 1 tojás kell bele, de lehet, hogy működik tojáspótlóval is!]
Azzal kezdtem, hogy a sütőt bekapcsoltam a szokásos 175 fokra. Elővettem egy mélyebb tálat és beleütöttem a tojást, amit kissé elkevertem. Ezután raktam a mérlegre (én! hehe - ilyen is van, igen) és szépen sorban tettem bele a hozzávalókat: 3 dkg (1 evőkanál) mézet, 5 dkg lisztet (ezt mindenki maga tudja: lehet mandulaliszt, mi már a barna rizslisztnél tartunk), 5 dkg darált mákot (vagy mint én: máklisztet), 1/2 (vagy még egy kicsit kevesebb) teáskanál szódabikarbónát, 1/2 dl olajat, 1,25 dl kókuszkrémet és egy szép, meghámozott almát reszeltem bele és még egy kis leheletnyi fahéjat is adtam hozzá. Egy szív alakú szilikonformába tettem és mehetett is a sütőbe. A képek nem adják vissza sajnos, de isteni lett! :) Másnap pedig megsütöttem az eredeti receptet, az is nagyon finom, ajánlom mindenkinek! :)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése