Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2011. december 14., szerda

PadlizsánTorony tökmagos kolbászkrémmel

A padlizsánt fél cm-es karikákra vágjuk és befűszerezzük. Az én fűszer-keverékem most ez volt: himalája só, fokhagymapor, wasabi por, olasz fűszerkeverék. Felforrósítunk egy serpenyőt kevés zsiradékkal, majd annyi padlizsánkarikát rakunk bele, ami egymás mellett szépen elfér. Lassú tűzön sütögetjük kb. 7-8 percig, közben pötyögtetünk rá még zsiradékot, hogy ne száradjon ki, de ne is tocsogjon. Mikor mindkét oldala szép "rózsaszín", kiszedjük tányérra és lefedjük (még puhul a gőzben). 1 marék tökmagot szárazon megpirítunk, majd ugyanebben a serpenyőben egy szép szál házikolbászt teszünk - bőrétől megszabadítva és kellően összenyomva. Pár percet pirítjuk, majd az aprító gépbe tesszük a tökmaggal és 2 ek. sütőtök hússal (esetleg párolt cukkinival). Krémesre aprítjuk, ha szükséges még kevés zsiradékkal lazítjuk.
A padlizsánszeleteket egymásra tornyozzuk, miközben megkenjük a szeleteket a krémmel. A végén tökmagolajjal és a kisült kolbászzsírral meglocsoljuk, sütőtökgolyókkal díszítjük.
Megjegyzés: ha két-két szeletet összefordítunk, szendvicsnek is elmegy! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése