Néhány napja láttam a tv-ben, a River Cottage c. ~kedvenc~ műsoromban, ahogy Hugh Fearnley-Whittingstall és barátai a kelbimbót népszerűsítették. (Nálunk mondjuk nem kell, mert szeretjük.) Ez a recept onnan származik.
A kelbimbót kevés sós vízben (esetleg húslevesben) 5-6 perc alatt roppanós puhára főzzük. Kicsit félretesszük hűlni. Addig a gesztenyelisztet vízzel összekeverjük, palacsintatészta sűrűségűre (csak liszt és víz!).
Egy wokban jó sok zsiradékot (kókuszzsír, olívaolaj) forrósítunk. A kelbimbóba fogpiszkálót szúrunk, a gesztenyelisztes tésztába mártjuk, majd a forró olajban pár perc alatt ropogósra sütjük. (Kell némi gyakorlat, míg kitapasztaljuk, hogy melyik pillanatban a legjobb megfordítani, mikor még nem ragad oda, de már megpirult.)
Frissen a legjobb, mert később már visszapuhul a tészta. :)
ki fogom probalni, csakel ne felejtsem a kelbimbot megvenni... :) nalunk nepszerusiteni kell, a csalad finnyas, emiatt en sose hasznalom...
VálaszTörlés