Van, hogy az ember lánya hazaesik éhesen és háááát... kivételesen üres a hűtő. Ilyenkor nincs mese, korgó gyomorral kell előállítani valami extra gyors étket. Az ilyen - egyébként ritka - esetekre mindig tartok itthon babkonzervet. Fehéret, barnát - mindegy, az a lényeg, hogy bab, víz és só legyen benne, más semmi. :)
A célszerűség jegyében először odateszem melegedni a vastag falú serpenyőmet, amíg szép szelet szalonnát kockázok. Ha van valami kis kolbászvég, az is mehet bele. (Most tartunk kb. 2 percnél.) Amíg ezek kiengedik a zsírjukat, egy fej lila hagymát pucolok és szeletelek, majd zutty a szalonna mellé. Kinyitom a babkonzervet, leöblítem, lecsöpögtetem. Közben kevergetem az isteni illatot árasztó anyagot. (Hangos gyomorkorgás.) Zöldségeket aprítok: most egy kisebb répát hajszál vékony karikára és 2 szem paradicsomot kockára, valamint egy kis friss kakukkfüvet. (5. perc) Mindent belezúdítok a serpenyőbe, kevés fokhagymaporral fűszerezem (nincs idő gerezddel vacakolni!!), még sütöm, ameddig bírom (max. 3 perc), majd azon forrón elégetem vele a számat... De azért isteni jó! :)
Nálunk ilyen a 10 perces gyors kaja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése