Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2012. május 19., szombat

Laza(cos) spenóttekercs

Vendégvárónak, előételnek vagy csak úgy, magunknak... :)
30 dkg spenótot megmosunk és 1,5 liter forró, sós vízben pár percig főzzük, majd szűrőbe téve jól (nagyon alaposan!!) lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 175°-ra. 4 tojást szétválasztunk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, a sárgáját pedig a kihűlt spenóttal összeturmixoljuk, miközben sózzuk, fehér borssal és 1 gerezd fokhagymával ízesítjük. Óvatosan, de alaposan összeforgatjuk a fehérjével. Egy sütőlapra sütőpapírt fektetünk, a masszát elterítjük rajta, kb. 1 cm vastagon. A forró sütőbe toljuk és 12-13 perc alatt megsütjük. 
A tölteléket kedvünk szerint variálhatjuk. Én most nyers lazacszeleteket sóztam be, kevés fokhagymával és citromlével ízesítettem. (Legközelebb inkább ledarálom, azt hiszem.)
A megsült spenótot nedvesített  konyharuhára rakjuk - így könnyebben lehúzható a sütőpapír, és azon forrón rátesszük a lazactölteléket, majd feltekerjük. Kihűlés után szeleteljük és salátával vagy citromszeletekkel tálaljuk. 

2 megjegyzés: