Az eredeti receptet nagyon régen hallottam, ezt most kissé átalakítottam a diéta szerint.
2 szelet füstölt szalonnát kockára vágunk és kiolvasztjuk a zsírját. (Ha nem ad ki elég zsiradékot, még külön öntsünk alá!) 4 szál friss, új fokhagymát (nem egész fejet, hanem csak újhagyma vastagságút) összevágunk és a szalonnához adjuk. Én most egy kisebb répát is karikáztam bele, mert annyira adta magát. :)
Egy csokor friss kaprot is összevágunk és a szárasabb felét belerakjuk ( a vékonyabb hajtásokat majd csak a végén). Együtt pirítjuk még kicsit, majd 1 púpos evőkanálnyi magliszttel (Nature Cookta tökmag- vagy gesztenyeliszttel) megszórjuk, majd felöntjük 1,2 l húslevessel (esetleg vízzel -de azt akkor utána sózni, fűszerezni kell!). Kevergetve felforraljuk, majd a megmosott és lecsepegtetett salátaleveleket és a maradék kaprot hozzáadjuk. Már csak egyet forralunk rajta, oszt' hamarjában levesszük a tűzről. :)
Tálalás előtt házilag készült joghurtot keverünk bele (aki megteheti!), és/vagy organikus almaecettel savanyítjuk. A kánikulában melegen és hidegen is nagyon kellemes!
Az alábbi kuponkód 10%-os kedvezményre jogosít a Xukor és a Nature Cookta termékek árából mennyiségtől függetlenül, melyet a kedves blogolvasók vehetnek igénybe a http://www.biobolt.e-tar.hu/ weboldalon.
A kuponkód: jucus12
(A kuponkódot a vásárlás véglegesítésekor kell az ajándékutalvány mezőbe
beírni! Regisztráció szükséges!)
A kuponkód: jucus12
(A kuponkódot a vásárlás véglegesítésekor kell az ajándékutalvány mezőbe
beírni! Regisztráció szükséges!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése