Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2012. június 18., hétfő

Salátaleves

Ez a leves nem túl közismert, pedig nagyon egyszerű, olcsó és finom. Ráadásul, még a felmagzott salátát is felhasználhatjuk hozzá, csak a megvastagodott szárról egyenként le kell tépkedni a leveleket.

Az eredeti receptet nagyon régen hallottam, ezt most kissé átalakítottam a diéta szerint.

2 szelet füstölt szalonnát kockára vágunk és kiolvasztjuk a zsírját. (Ha nem ad ki elég zsiradékot, még külön öntsünk alá!) 4 szál friss, új fokhagymát (nem egész fejet, hanem csak újhagyma vastagságút) összevágunk és a szalonnához adjuk. Én most egy kisebb répát is karikáztam bele, mert annyira adta magát. :)
Egy csokor friss kaprot is összevágunk és a szárasabb felét belerakjuk ( a vékonyabb hajtásokat majd csak a végén). Együtt pirítjuk még kicsit, majd 1 púpos evőkanálnyi magliszttel (Nature Cookta tökmag- vagy gesztenyeliszttel) megszórjuk, majd felöntjük 1,2 l húslevessel (esetleg vízzel -de azt akkor utána sózni, fűszerezni kell!). Kevergetve felforraljuk, majd a megmosott és lecsepegtetett salátaleveleket és a maradék kaprot hozzáadjuk. Már csak egyet forralunk rajta, oszt' hamarjában levesszük a tűzről. :)

Tálalás előtt házilag készült joghurtot keverünk bele (aki megteheti!), és/vagy organikus almaecettel savanyítjuk. A kánikulában melegen és hidegen is nagyon kellemes!



Az alábbi kuponkód 10%-os kedvezményre jogosít a Xukor és a Nature Cookta termékek árából mennyiségtől függetlenül, melyet a kedves blogolvasók vehetnek igénybe a http://www.biobolt.e-tar.hu/ weboldalon.

A kuponkód: jucus12
(A kuponkódot a vásárlás véglegesítésekor kell az ajándékutalvány mezőbe
beírni! Regisztráció szükséges!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése