Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2013. április 4., csütörtök

Sárga lencse

Ismertem már régről a sima, barna lencsét és pár éve a vörös lencsét is. Most megismerkedtem a sárga lencsével. Bioboltokban kapható, és mint olvasom, van másik neve is: toor daal. Beltartalmi értékéről sokat lehet olvasni a neten, például itt
Nekem úgy tűnik, egy újabb jolly jokert sikert találnom, hiszen hamar megfő (nem kell beáztatni!), sokféleképpen ízesíthető, gazdagítható, húsmentesen is (szinte) teljes értékű táplálék, és nem fő olyan pürévé, mint a vörös lencse.
Most úgy készítettem el, hogy a maradék húslevest is felhasználtam (azzal öntöttem fel a lencsét), persze az összeset beszívta, úgyhogy még kevés vízzel is pótoltam. Közben még fűszereztem fokhagymával, őrölt köménnyel, őrölt babérlevéllel, kurkumával, curryvel, korianderrel - így kissé keleties ízvilága lett. Nem ártott neki egy csöpp citromlé sem. Amikor megpuhult, hozzákevertem a levesben főtt zöldséget és husit.
Természetesen lehet más fűszerekkel is ízesíteni, vagy kolbásszal, sonkadarabokkal, esetleg főtt tojással gazdagítani, újhagymával, snidlinggel vagy egyéb nyers zöldséggel felturbózni! Ez már csak kreativitás kérdése. Próbáljátok ki!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése