Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2013. november 10., vasárnap

Aszalt körtés, pirított diós palacsinta

Voltatok már úgy, hogy egy íz jutott az eszetekbe és nem hagyott nyugodni? Így jártam én ezzel a mostani recepttel. A pirított dió ropogósságához gondoltam az aszalt körte krémességét társítani. Úgy tűnik, jó ötlet volt. :)

Hozzávalók: 2 tojás, 3 evőkanál magliszt, víz, olaj, 5 dkg dió, 5 dkg aszalt körte, vaníliapor

Elkészítés: a 2 tojást elkeverjük a késhegynyi vaníliaporral, hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.Hozzákeverünk fél deci olajat és forró serpenyőben kicsi és vékony palacsintákat sütünk. Egymásra rakjuk őket, így megpuhulnak és könnyen fel tudjuk tekerni őket.
Az aszalt körtét felaprítjuk, a diót szárazon megpirítjuk egy serpenyőben. Késes aprítóba tesszük és morzsásra vágjuk. Hozzákeverünk 1 evőkanál vizet (esetleg kókusztejet), hogy krémes legyen. Ezzel töltjük meg a palacsintácskákat és minél előbb megesszük. :)))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése