A különlegessége abban van, hogy a húspogácsa strucchúsból készült. Igen, hozzá lehet jutni nálunk is ehhez a finom és egészséges alapanyaghoz (neten érdemes körülnézni!), amivel színesíthetjük az étkezéseket. Csodálatos a húsa, jobb, mint a marháé, pedig ránézésre eléggé hasonlít rá. Bővebben itt lehet olvasni róla.
Ezeket a szép szeleteket már pár napja bepácoltam pici olaj és bors keverékébe, mert steaket is sütöttem ki belőle. Most azonban a maradékot ledaráltam egy szelet szalonnával, jó apróra. Megsóztam és még egy kevés borssal fűszereztem és jól összegyúrtam. Hagytam szobahőmérsékletűre melegedni.
A padlizsánt kivételesen besóztam és kevés citromlével megcsöpögtetve állni hagytam, hogy levet eresszen, így nem lett szivacsos a kisütéskor. Kb. 1 órát állt, majd sütés előtt meglocsoltam kevés olívaolajjal.
Az avokádókrémet szokásos módon elkészítettem: só, citromlé, fokhagyma került a puha, összenyomkodott gyümölcshúsra és krémesre kevertem. (Ha savanyú káposzta levével készítjük - már próbáltam, nagyon finom! - probiotikus is lesz.)
A grillserpenyőmet [amiben csíkosat lehet sütni - új szerzemény!! :)] felforrósítottam és a padlizsánszeleteket, valamint a húspogácsákat pár percig sütöttem mindkét oldalukon. Az avokádókrémmel (írhatnék guacamolet is) együtt tálaltam. Mennyei volt! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése