Ezt a kolbászkát akár csevapcsicsának is hívhatnánk, hiszen csak só és bors ízesíti, igaz, kizárólag sertéshúsból készült, míg az eredeti csevap 2-3-féléből. A lényeg, hogy zsírosabb részt válasszunk, amit kétszer is átdarálhatunk, hogy minél lágyabb legyen. Összegyúrjuk a fűszerekkel és a (bordázott aljú) serpenyőben pár perc alatt minden oldalát átsütjük.
A borsót kevés sós vízben fedő alatt megpároljuk, leszűrjük (1-2 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez), apróra vágott petrezselymet adunk hozzá és botmixerrel pépesítjük. Közben sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel (vagy húslevessel) lazítjuk, 1 evőkanálnyi kókuszkrémmel krémesebbé tehetjük. [Aki szereti, készítheti úgy, mint az angolok, de én ki nem állhatom a mentát, úgyhogy nálam ezt ne keressétek.]
Tálalógyűrűbe (vagy bármilyen más formába) tesszük, borsóval és főtt répával csinosítjuk, a kolbászokat mellérendezzük. Már majdnem tavaszi.... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése