Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2014. február 24., hétfő

Tavaszra várva: grillkolbász borsópürével

Bár igazán nem mondhatjuk, hogy hosszú volt az idei tél (szinte nem is volt), de mikor ilyen szépen süt a nap és a krókuszok is vidáman sárgállanak, az ember elkezd vágyódni a friss, zöld tavaszi ízek után. És igaz, hogy a grillszezon még odébb van, de lehet hasonlót összehozni egy grillserpenyőben a gázon is! A mai ebéd ezekkel a (hátsó) gondolatokkal készült. :)
Ezt a kolbászkát akár csevapcsicsának is hívhatnánk, hiszen csak só és bors ízesíti, igaz, kizárólag sertéshúsból készült, míg az eredeti csevap 2-3-féléből. A lényeg, hogy zsírosabb részt válasszunk, amit kétszer is átdarálhatunk, hogy minél lágyabb legyen. Összegyúrjuk a fűszerekkel és a (bordázott aljú) serpenyőben pár perc alatt minden oldalát átsütjük.


A borsót kevés sós vízben fedő alatt megpároljuk, leszűrjük (1-2 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez), apróra vágott petrezselymet adunk hozzá és botmixerrel pépesítjük. Közben sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel (vagy húslevessel) lazítjuk, 1 evőkanálnyi kókuszkrémmel krémesebbé tehetjük. [Aki szereti, készítheti úgy, mint az angolok, de én ki nem állhatom a mentát, úgyhogy nálam ezt ne keressétek.]
Tálalógyűrűbe (vagy bármilyen más formába) tesszük, borsóval és főtt répával csinosítjuk, a kolbászokat mellérendezzük. Már majdnem tavaszi.... :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése