...visszatértem! (Még nem kaptam bizit, de valszeg sikerült! Majd iszunk rá egyet, ha megjön, jó?) Több receptem összegyűlt, szépen sorban majd felrakom őket.
Most az egyik első számú kedvencünket: a húsgombócok paradicsommártásban címűt. :)
Nem nagy meló, nem is új találmány, de imádjuk így GAPS-osítva is!
30-40 dkg darált húst (pulyka v. sertés, esetleg marha, a lényeg, hogy NE legyen száraz!) összegyúrunk 1 egész tojással + egy sárgájával, dinsztelt hagymát, reszelt fokhagymát, sót, borsot és kevés reszelt (nyers) sárgarépát adunk hozzá. Vizes kézzel kis pingpong labdányi golyókat formázunk belőle. Kb. 1 l házilag eltett paradicsomot lábosba teszünk. Ízesítjük, amivel szeretjük. Én sót, reszelt hagymát és fokhagymát, kevés zellert és Kotányi Pizza fűszerkeveréket szoktam. (Ha nagyon savanyú, a végén teszünk bele kis kanálnyi mézet.) Főzni kezdjük és a húsgolyókat is beletesszük. Nem kavargatjuk, csak rázogatjuk! A hús fajtájától függően 1/2-1 óráig főzzük. Közben a mártás is sűrűsödni fog.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése