Gitta nyersétel blogjában akadtam ezekre a finomságokra, amiket aztán gyakran el is készítek. Mivel zöldségleveket is gyártanom kell gyümölcscentrifugával, felmerült a kérdés, hogy mi legyen a kifacsart zöldségmaradvánnyal? A két dolgot összekötve adódott a megoldás: ezekből készül a mi krékerünk, amit afféle nasiként fogyasztunk.
Ez a legutóbbi sárgarépa, szárzeller, kevés brokkoli, édeskömény elegyéből készült, kevés darált és beáztatott sárgalenmag, napraforgó- és tökmag hozzáadásával. Kevés só és Kotányiék Pizza fűszerkeveréke adta meg a végső ízt.
Mivel nincs aszalóm, vagy a kandalló tetején, vagy a sütőben végzem a szárítást.
Most a már nagyjából kiszáradt krékereket háromszög alakúra vágtam és 5-6 percre betettem a 200°-os sütőbe. Nagyon jó plusz ízt adott neki!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése