Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2011. november 12., szombat

Paleo paprikáskrumpli (krumpli nélkül)

Köszönöm Andinak az inspirációt, hogy a sok "extra" kaja között csináljak már valami hétköznapit is! :) Például paprikáskrumplit gaps-esítve és egyben paleo módra (mivel ez utóbbi a mi diétánk egyszerűbb változata).
Na, egyből elindult a vezérhangya, hogy mivel is lehetne kiváltani a krumplit ebből a népszerű ételből, ami textúrájában, ízében és kinézetében is hasonló. Mivel volt itthon még sonkatököm (sütőtök), kézenfekvő volt, hogy kipróbálom, sőt már az ízét is éreztem a számban, hogy milyen lesz.... Hát olyan lett! Jó! :)))
Tehát készítettem egy jó pörköltalapot: 1 fej kockázott hagymát és 1 szép szelet, házi füstölt szalonnát pirítottam, piros paprikával megszórtam, rögtön felöntöttem 1 dl vízzel, kevés paradicsom és paprika is ment bele (vagy házi lecsó), só, őrölt kömény, majoranna, kevés őrölt bors. Majd mikor párszor elfőtte a levét (mindig utána öntöttem kevés vizet), akkor ment bele a közel egyforma kockákra vágott sütőtök és a karikára vágott (házi) kolbász. Nem kell megvárni, hogy teljesen megpuhuljon a tök, mert akkor püré lesz belőle és nem is kell sokat kavargatni. A végén lezárt gáznál még a fedő alatt lehet egy kicsit hagyni magában, akkor teljesen puha lesz!
Jó étvágyat! :)

1 megjegyzés: