Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2011. november 4., péntek

Sült birs - bírlak! :)

A birsalma elég mostoha alapanyag manapság, jobbára csak az (általam erősen utált) émelyítően édes birsalmasajt közismert. Én is komoly gúglizásba kezdtem, miután hozzájutottam néhány szép, biotermesztésű darabhoz. Az első szimpatikus receptet Chili és Vaniliánál találtam, így aztán egyelőre nem is kutakodtam tovább.
A következőt változtattam a recepten: se mazsola, se datolya, hanem aszalt szilva és dió apróra vágva, 2 kanál mézzel, fahéjjal, vaníliaporral és leheletnyi őrölt gyömbérrel megbolondítva lett a töltelék, a brandy helyett pedig 2 ek. fehérborral locsoltam meg (és egy dl vizet öntöttem alá). Lefedve 175 °-os sütőben elég volt neki 1 óra 10 perc. Vaníliafagyi helyett természetesen kókuszkrém került a tetejére. Hmmm, éljen! (Úgy érzem, lesz ez még tovább is....)

3 megjegyzés:

  1. Figyu, apáméknak egy zsákkal van a pincében, mikor jártok felénk?
    BajnokA

    VálaszTörlés
  2. Süsd meg! :) Anyuéknak is van, köszi szépen! :)))

    VálaszTörlés
  3. Sütöm-főzöm folyamatosan, de borral még nem locsolgattam, kipróbálom!

    VálaszTörlés