Leszögezem: a kelbimbó finom! Csak nem kell löttyedt vacakká főzni és jól kell ízesíteni! És a gesztenye remekül illik hozzá. :)
A kelbimbót megpucolom, félbevágom, megmosom, majd kevés zsiradékon (kis vizet aláöntve) ressre párolom fedő alatt 5-6 percig a következő fűszerekkel: őrölt kömény, csipetnyi kurkuma és koriander, só, valamint 1 kk. citrom- v. limelé. Házi füstölt szalonnát kockára vágva megpirítok, a pörcöt kiszedem és a lecsepegtetett kelbimbót egy marék főtt gesztenyével átpirítom. Tálalásnál rászórom a szalonnakockákat és paprikacsíkokkal díszítem. (Köretnek is jó.)
Én is készítettem már többször gesztenyés kelbimbót, csak soha nem sikerült olyan szépre, hogy feltegyem a blogomra :S
VálaszTörlésEgyébként valóban finom és így szalonnával csak jobb lehet :)