Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2011. november 4., péntek

Szalonnás-gesztenyés kelbimbó

Leszögezem: a kelbimbó finom! Csak nem kell löttyedt vacakká főzni és jól kell ízesíteni! És a gesztenye remekül illik hozzá!
A kelbimbót megpucolom, félbevágom, megmosom, majd kevés vízben megpárolom 10 perc alatt a következő fűszerekkel: őrölt kömény, fokhagymapor (ez most jobb, mint a rendes fokhagyma!), csipetnyi kurkuma és koriander, só, valamint 1 kk. citrom- v. limelé. Fedő alatt kb. 12 perc alatt majdnem puha lesz. Házi füstölt szalonnát kockára vágva megpirítok, a pörcöt kiszedem és a lecsepegtetett kelbimbót pár szem (megpucolt) főtt gesztenyével átpirítom. Tálalásnál rászórom a szalonnakockákat és paprikacsíkokkal díszítem. (Köretnek is jó.)

1 megjegyzés:

  1. Én is készítettem már többször gesztenyés kelbimbót, csak soha nem sikerült olyan szépre, hogy feltegyem a blogomra :S
    Egyébként valóban finom és így szalonnával csak jobb lehet :)

    VálaszTörlés