Könnyű ebéd vagy vacsorának-valóként ajánlom, de akár hús mellé ünnepi köretként is mehet.
Egy nagy, puha avokádót kettévágunk, kikanalazzuk a belsejét, villával összetörjük. Megsózzuk, citromlével (vagy enyhe ecettel) savanyítjuk és reszelt fokhagymával és petrezselyemmel fűszerezzük. A krémhez keverünk 1-2 kk. chia magot, ez segít összetartani.
Szép kemény paradicsomokat felszeletelünk, és a látvány kedvéért szív alakú kiszúróval formára szabjuk.
Egy 8 cm-es átmérőjű formázógyűrűt teszünk a tányérra, ennek segítségével rakjuk össze a tornyot: avokádókrém, karfiol, majd a paradicsomszeletek. Olíva olajjal megpöttyözzük, kevés vágott petrezselyemmel díszítjük.
Nagyon tetszik! Én is megcsinálom.
VálaszTörlés