Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2012. augusztus 28., kedd

Magyar Torony :)

Egy kis hazafiság a konyhában - legalábbis, ami a színeket illeti! :)
Könnyű ebéd vagy vacsorának-valóként ajánlom, de akár hús mellé ünnepi köretként is mehet. 
Első körben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt sós, citromleves (ez segít megőrizni a színét) és köménymagos (segíti az emésztést) vízben. Nem kell péppé főzni, de azért puha legyen. Leszűrjük, félretesszük hűlni.
Egy nagy, puha avokádót kettévágunk, kikanalazzuk a belsejét, villával összetörjük. Megsózzuk, citromlével (vagy enyhe ecettel) savanyítjuk és reszelt fokhagymával és petrezselyemmel fűszerezzük. A krémhez keverünk 1-2 kk. chia magot, ez segít összetartani.
Szép kemény paradicsomokat felszeletelünk, és a látvány kedvéért szív alakú kiszúróval formára szabjuk.
Egy 8 cm-es átmérőjű formázógyűrűt teszünk a tányérra, ennek segítségével rakjuk össze a tornyot: avokádókrém, karfiol, majd a paradicsomszeletek. Olíva olajjal megpöttyözzük, kevés vágott petrezselyemmel díszítjük.

1 megjegyzés: