Kb. 30 dkg (jó zsíros) darált húshoz másfél fej, apróra vágott és olajon dinsztelt vöröshagymát adtam, sóztam, borsoztam, őrölt köménnyel, reszelt fokhagymával, kurkumával és egy csipet őrölt korianderrel fűszereztem. Egy egész tojást és 5 evőkanál reszelt sütőtököt, és 1-1 evőkanál tökmag- és gesztenyelisztet adtam hozzá. (Ha nem tűnik elég szilárdnak, ez utóbbiból még tehetünk hozzá.)
Kézzel alaposan összegyúrtam és a muffinsütő mélyedéseibe süllyesztettem a maroknyi gombócokat. (A forma aljára egy-egy vékony szelet szalonna is kerülhet.) Előmelegített, 175°-os sütőben 30-35 percet sütöttem.
Hidegen is finom, vagy le is fagyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése