Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2010. október 14., csütörtök

Lencsefőzelék füstölt csülökkel

Lencsefőzelék őszi napsütésben
A vörös lencsét már sokan ismerik - (itt található róla bővebb leírás) - ritkán, de használható a mi diétánk későbbi szakaszában is. Nagyon gyorsan elkészül, főként, ha már előző nap megfőztük a kis (nagy!) házi, füstölt csülköt.
A vörös lencsét 1 babérlevéllel, 2 gerezd fokhagymával, 2-3 cm-es (bio) citromhéjjal, csipetnyi őrölt római köménnyel, kurkumával és korianderrel, valamint vastag szeletekre vágott vöröshagymával vízben feltettem főni. (Só nélkül, mert a csülök elég sós volt.) Kb. 10 perc után tettem hozzá a kockára vágott husit, még egy kis vizet és 1 kanál kókuszzsírt. (Fontos a sok zsiradék a megfelelő emésztéshez!) Addig főztem, míg megpuhult és főzelékszerűen besűrűsödött. Ez még kb. 10 perc volt. Kevés citromlével a végén pikánssá savanyítottam.
Ronda, de finom!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése