Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2012. július 9., hétfő

Mézes, zöldfűszeres nyúlfilé párolt káposztaágyon, kakasmájjal

A nyúlfilé az egyik kedvenc alapanyagom: fűszerezhető ezerféleképp, és hamar készen van. (Sőt: tilos túlsütni, mert akkor rágós és kemény lesz!)

Először a káposztát készítsük el, annak kell a legtöbb idő. Reszeljük le, de ne sózzuk be! Zsiradékban hagymát dinsztelünk, rátesszük a káposztát, sózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt puhára pároljuk. Közben néha megkevergetjük, ha szükséges, még öntünk alá vizet, majd kockára vágott almát adhatunk hozzá. Mikor kész, mézzel és almaecettel ízesítjük.

Friss szárnyasmájat (most pl. a kakas alkatrészeit) befűszerezünk, de nem sózzuk meg. [Egy kakukkfüves keveréket használtam.] Kevés zsiradékon néhány perc alatt pirosra sütjük, félre tesszük melegen tartva.

A nyúlgerincről kétoldalt lefejtjük a szép tömör húsdarabokat, lehártyázzuk. Besózzuk, a már említett fűszerkeverékkel bedörzsöljük, majd kevés mézet csorgatunk rá. A maradék zsiradékban óvatosan, pár perc alatt átsütjük minden oldalát, majd félretesszük, fedő alatt pihentetjük.

Addig a tányérra halmozzuk a káposztát, rátesszük a májat [és egyéb alkatrészt, pl. a taréjt és a kakasherét :)], majd a filét felszeleteljük és a fűszeres zsiradékkal leöntve tálaljuk. (A képen az egyik filét szeltem csak fel, a másik egészben látszik.)

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése