Mottó

"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"

2013. augusztus 6., kedd

Biopiac és bisztró ajánló

Mivel ez egy speciális gasztroblog, a recepteken kívül nem nagyon szoktam más bejegyzést írni, de mivel ez egy speciális gasztroblog [:)], most kivételt teszek. A szokásos balatoni nyaralást összekötöttem új helyek felfedezésével, ezt szeretném a figyelmetekbe ajánlani. 
Az az érzésem, az északi part egyre inkább kezdi magát a minőségi gasztronómia térképén (van ilyen??) jegyezni. Elég csak a kiváló pincészetekre, a Káli-medence kézműves termelőire, biopiacokra (Káptalantóti) és az egyre (el)ismertebb, nívós vendéglátóhelyekre gondolni. Itt is volt már az ideje, hogy a lángos, a hekk és a bikavér visszaszorításával teret kapjanak a valódi helyi jellegzetességek.
Ennek szép példáját láttam Balatonfüreden, a BioBalaton ökopiacon, amit a Fekete Bárány blog írója hozott létre. A szintén ott található Malackrumpli bisztrót ki is próbáltuk, a következőket ettük (nem mind gaps-es!!): - grillezett zöldség terrine kecsketúróval, paradicsomlekvárral, sóskapesztóval; - csirkemáj parfait házi baracklekvárral; - csoki és citromtorta; - házi főzésű szilvás sör, levendulaszörp
Minden remek volt, a kiszolgálás is pazar, lehet találni a gaps-nek is megfelelő ételt. Bátran ajánlom, ha arra jártok, próbáljátok ki! :)
Itt egy rövid riport is: http://www.furedtv.hu/?p=videok&anyagid=3086



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése