Mottó
"Az ételed legyen az orvosságod, az orvosságod legyen az ételed!"
2009. november 14., szombat
A manduláról
A mandulát (és a diót) feltétlen szükséges előkezelni felhasználás előtt, hogy a benne található emésztés-gátló enzimtől megszabaduljunk. A külső, kemény héjától megszabadított mandulát (vagy diót) minimum 12 órára - inkább 1 napra - 1 l víz és 1 kiskanál só keverékével öntjük le. Ezután a mandula barna köpenye könnyen lehúzható. (A dió esetében ez macerásabb és nem is annyira lényeges.) A szép fehér mandulákat (diókat) ezután sütőlapra terítjük és 50-60°-on 4-5 órát szárítjuk, míg zörgős nem lesz. Ezt követően már darálható, vagy a receptnek megfelelően felhasználható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése