Leveles kelt ültettem tavasszal, piroslevelűt. Na, nem kell nagy mennyiségre gondolni, csak egy sornyit. Abból 4-5 db kelt ki, útközben elveszett 2-3, maradt 2 tő, amiből az egyiket a kecskék lelegelték, mikor Houdinit játszottak. Maradt 1, azaz egyetlen tő, aminek most leszüreteltem a leveleit.
Ebben a bejegyzésben írtam a gombatömegről, amiből most felhasználtam. Szép egyforma vargányakalapokat megsóztam, friss kakukkfűvel meghintettem és kevés olívaolajon elősütöttem abban a serpenyőben, amiben előzőleg a töltelék készült.
A töltelék: házi füstölt szalonna csíkokra vágva, majd a leveles kel csíkokra vágva, kevés zsiradékon párolva, pirítva. Egy fél kávéskanál útifű maghéj jól összefogta, de aki ehet, tehet bele tojást is. A gombakalapokat megtöltjük és pár percre grillben (vagy sütőben) megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése