Igazán mondom, eddigi legfinomabb muffint hoztam össze! A szokásos módon áztatott és szárított diót nem a hagyományos módon daráltam meg, hanem kávédarálón. Szinte krém lett belőle! Ezt kevertem a tojások sárgájához és két kiskanál mézzel, reszelt citromhéjjal ízesítettem. A habbá vert fehérjét hozzákevertem és muffin formába téve 175 °-on 15 percet sütöttem. Nyami!
Szia Marika! Hát ezt már elég régen csináltam, de gondolom az arányokra lennél kíváncsi. Ebbe nem raktam más maglisztet, csak a "diókrémet". Ha jól emlékszem, 4 tojáshoz kb. 2 nagy marék diót tettem. A sárgáját fehéredésig kevertem a mézzel (kézi mixerrel - ez volt vagy 5-6 perc!) utána ment bele a diókrém, a citromhéj és a fehérje habbá verve. Remélem, így már el tudod készíteni! Sok sikert, jó étvágyat hozzá! :) Judu
Nagyon jó lenne, ha leírnád ennek is a receptjét, vagy hasonló a szedres-barackoshoz?
VálaszTörlésMarika
Szia Marika!
TörlésHát ezt már elég régen csináltam, de gondolom az arányokra lennél kíváncsi. Ebbe nem raktam más maglisztet, csak a "diókrémet". Ha jól emlékszem, 4 tojáshoz kb. 2 nagy marék diót tettem. A sárgáját fehéredésig kevertem a mézzel (kézi mixerrel - ez volt vagy 5-6 perc!) utána ment bele a diókrém, a citromhéj és a fehérje habbá verve.
Remélem, így már el tudod készíteni! Sok sikert, jó étvágyat hozzá! :)
Judu