Kép nincs. Előbb elfogyott, mint lefotózhattam volna! :)
Libazsíron kevés háziszalonnát és hagymát dinsztelünk, rá a pirospaprika, majd az apróra vágott savanyú káposzta. Kevés vízzel felöntjük, fűszerezzük (bors, kömény, babérlevél), majd az előre elkészített kis töltikéket rárakjuk, még egy kis vízzel felöntjük és fedő alatt 45-50 percet főzzük.
A töltike: kb. 20 dkg darált húst (én most marhahússal csináltam, de jobb vmi zsírosabb, mert kicsit száraz lett) 1 tojással, reszelt vöröshagymával, fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával (meg amivel még akarod) összegyúrjuk. A savanyított káposztalevelek vastag erét kivágjuk és kicsi húsgombócot rakunk bele, szépen becsomagoljuk.
A végén, mikor kész, még lehet hozzáönteni egy kis friss káposztalevet, hogy a probiotikussága megmaradjon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése