175°-os sütőben 1 óra 15 percet sült. Köretként Jamie Olivertől ellesett bébicékla került, amit alaposan megmostam, de nem hámoztam meg és a szárából is hagytam rajta. 2 rétegű alufóliára olívaolajat öntöttem, durva szemű sóval megsóztam, majd mellé raktam még egy hámozatlan sárgarépát és az egészet szorosan becsomagoltam. A csomagolás előtt így nézett ki:
Majdnem egyszerre lett kész a csirkével. A Delikvens rendesen belakott belőle, főként, hogy a tányéron még meglocsoltam tökmagolajjal (ő kérte!) és megszórtam hagymacsírával, valamint kovászos uborkát kapott mellé. Ez utóbbit (glutén mentes kovászos uborka) a következő bejegyzésben írom le. Íme a tányéron az ebéd:
Fölcsigáztál a kovászos uborkával, de nem lelem a bejegyzést róla. :-(
VálaszTörlésJogos! Pótolom!
VálaszTörlés