Köretnek indult a szalonnás kelkáposzta, aztán mégis a tanyasi csirke mellében végezte. :) Kevés liba(kacsa)zsíron apróra vágott szalonnát olvasztottam, ment mellé egy felkockázott hagyma, 2 gerezd fokhagyma, majd a nagyon vékony csíkokra vágott kelkáposzta. Fűszerként só, őrölt bors, őrölt köménymag került rá, valamint 1 dl víz. Nem kell teljesen puhára párolni a fedő alatt! Közben a csirke mellét és combját kicsontoztam, gyengéden kiveregettem, sóztam, borsoztam, majd a kelkáposztás cuccból jó evőkanálnyit raktam rá. Szépen feltekertem, fogvájóval megtűztem és ment vissza abba a serpenyőbe, ahol addig a kel puhult. Ez alá is öntöttem egy kevés vizet, 35-40 perc párolás után még kis színt pirítottam rá. A maradék kelkáposzta mégiscsak köret lett. Hidegen is kitűnően szelhető volt!
Ezt én is kipróbálom!
VálaszTörlés